Free international shipping on orders of €200+

Welk formaat vloerkleed past bij jou? Met deze tips maak je de juiste keuze!

  •  02/4/2021
  •  no Comments
welk formaat vloerkleed past bij jou?
Categories: Interieur
Tags : vloerkleed kelim vloerkleed bohemian interieur interieur

Ben je ook helemaal weg van onze kelim vloerkleden? Wij wel! Je kunt ze met elke interieurstijl goed combineren en ze vormen een echte eyecatcher in je interieur. Weet je nog niet welk formaat tapijt je het beste kunt kiezen voor jouw interieur? Lees dan onze tips, zodat je precies weet welk formaat vloerkleed bij jouw wensen past. 

Vloerkleed formaat in de zithoek

De zithoek is de plek waar we onze vloerkleden het meest aantreffen. Logisch natuurlijk, want met een kelim vloerkleed maak je je zithoek echt helemaal af en creëer je een knusse look. Het formaat vloerkleed dat je hier het beste kunt kiezen, is afhankelijk van je wensen en natuurlijk van het formaat van de overige meubels die je al hebt. Check eerst even goed het formaat van je bank. Bij de meeste 3-zitsbanken zul je merken dat ons XL of XXL vloerkleed de beste opties zijn. Wil je het wat ruimtelijker houden of heb je een kleine zithoek met smalle bank? Dan is ons XL tapijt in maat 250 x 160 cm een goede keuze. Deze leg je voor de bank of je zet de voorste pootjes van de bank erop (zeker als je bank wat smaller is). .

Wil je je zithoek echt helemaal omlijsten met een groot vloerkleed of heb je gewoon een heerlijke grote hoekbank? Dan is ons XXL formaat vloerkleed onze aanrader voor jou! Dit vloerkleed is echt groot en heeft een formaat van 300 x 200 cm. Heb je een niet al te grote bank? Dan zul je merken dat je bank in z’n geheel op dit extra grote vloerkleed past. Zo maak je van je zithoek echt een knus “eilandje”. Heb je een grote hoekbank? Dan kun je ervoor zorgen dat de voorste poten op het vloerkleed staan en een deel van de hoek. 

welk formaat vloerkleed past bij jou?

Formaat vloerkleed onder de eettafel

Wij zijn fan van een vloerkleed onder de eettafel! Het voordeel van onze kelim vloerkleden is dat ze van laagpolig katoen zijn, waardoor je ze heel makkelijk schoon kunt houden. Een ideaal vloerkleed dus voor je eethoek! Bij het kiezen van een formaat vloerkleed onder de eettafel kunnen we je één belangrijke tip geven. Dat is dat het zaak is om ervoor te zorgen dat je vloerkleed in z’n geheel onder je eettafel + de stoelen past. Onder een eethoek met een kleine ronde tafel zul je merken dat ons vloerkleed van 215 x 140 cm al voldoende is. Is je eethoek een slagje groter of heb je een rechthoekige tafel? Dan kom je toch meestal uit bij ons XL vloerkleed in maat 250 x 160 cm. Ben jij de trotse bezitter van echt een hele grote eettafel met veel ruimte voor een groot gezin of veel gasten? Dan zul je zien dat je het beste voor ons tapijt van 200 x 300 cm kunt gaan. Even nameten dus in je interieur en je weet welk formaat vloerkleed bij jouw eethoek past!

welk formaat vloerkleed past bij jou?

Formaat vloerkleed in de slaapkamer

Ook in een slaapkamer komen onze boho vloerkleden prima tot hun recht. Je kunt hier eigenlijk alle kanten op met het formaat van je vloerkleed. Ga bijvoorbeeld voor een klein en smal vloerkleed aan één zijde van het bed. Zo stap je ’s ochtends niet direct op de koude vloer. Een groter vloerkleed (bijv. 230 x 160 cm) kun je ook prima aan één zijde van het bed leggen (dan schuif je hem ook deels onder het bed). Een andere optie is om het vloerkleed aan het voeteneinde toe te voegen, waarbij het bed er eigenlijk in het midden op staat. In een wat kleinere slaapkamer met een tweepersoonsbed is ons XL formaat dan een goede optie. Heb je een ruime slaapkamer en wil je hier wel een lekker groot vloerkleed in leggen? Dan ga je uiteraard voor ons XXL vloerkleed in 200 x 300 cm!

Vloerkleed in de keuken of badkamer

Een vloerkleed is natuurlijk op nog veel meer plekken in huis toe te passen. Denk eens aan de keuken of de badkamer. In plaats van een saaie badmat kun je ook prima één van onze kleurrijke kelim vloerkleedjes aan je badkamer toevoegen. Onze vloerkleden van 55 x 90 cm zijn hier speciaal geschikt voor. In de keuken staat een loper (dus een lang rechthoekig vloerkleed) vaak juist heel erg leuk. We got your back, want onze kelim tapijten zijn ook 78 x 200 cm verkrijgbaar, wat perfect is voor de meeste keukens! 

Ben je er na het lezen van dit artikel nog niet helemaal uit welk formaat vloerkleed de beste keuze voor jouw interieur is? Stuur ons gerust een berichtje. Dan denken we graag met je mee! 

Liefs,

The Kindreds

welk formaat vloerkleed past bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Kindreds Stories - your daily dose of life inspiration