Free international shipping on orders of €200+

8x zo krijg je die bohemian stijl in je interieur

  •  10/3/2021
  •  no Comments
zo krijg je de bohemian stijl in huis
Categories: Interieur
Tags : vloerkleed kelim vloerkleed bohemian interieur interieur kelim kussens

De bohemian woonstijl blijft een enorm populaire interieurtrend en dat snappen wij! Een bohemian interieur wordt gekenmerkt door een hoop gezelligheid, kleuren en accessoires. Het gezegde “less is more” is dan ook niet van toepassing op een bohemian interieur.  Hoe je zelf die bohemian stijl in je interieur creëert? Met onderstaande 8 tips helpen we je op weg!

1. Kleurgebruik

In de bohemian woonstijl kun je in principe alle kanten op met kleurgebruik in je interieur. Je kunt kiezen voor een hele neutrale  basis met witte muren en het geheel aankleden met veel kleurrijke accessoires. Of je kiest juist voor een kleurrijk geheel met ook een kleurtje op de wanden. In een bohemian interieur zie je veel warme kleuren, als terracotta, roze en bruin. Andere kleuren die goed in een boho inrichting passen, zijn turquoise (voor iets meer dat Ibiza gevoel), groen (van diepgroen tot frisse mintgroene tinten) en rood.

2. Natuurlijke materialen

In de bohemian woonstijl zie je veel natuurlijke materialen terug. Begin bijvoorbeeld eens met een mooie grote eettafel van een robuuste houtsoort. Het hoeft niet allemaal zo strak, maar juist een hele geleefde tafel past goed in een boho interieur. Rotan is ook een materiaal dat niet mag ontbreken in een bohemian inrichting. Denk aan rotan stoelen, maar ook accessoires zoals wanddecoratie.

zo krijg je de bohemian stijl in huis

3. Planten

Naast het gebruik van natuurlijke materialen als rotan en hout, mag je ook letterlijk de natuur in huis halen. Planten mogen namelijk niet ontbreken in de bohemian woonstijl! Combineer al je favoriete planten bij elkaar, want ook hiervoor geldt “more is more”. Zet ze bijvoorbeeld op leuke rotan plantentafeltjes bij elkaar, maar vergeet ook zeker de hangplanten niet. Een macramé plantenhanger is echt zo’n item dat perfect past in een bohemian huis.

4. Kleurrijke vloerkleden

Vloerkleden zijn een absolute musthave in de bohemian woonstijl! Met slechts één vloerkleed ben je er nog niet. Je mag er namelijk meerdere in dezelfde ruimte met elkaar combineren. Kleurrijke vloerkleden zijn een belangrijk kenmerk van de boho stijl. Je kunt gaan voor fijne vintage exemplaren, maar een kleurrijk kelim vloerkleed past ook perfect in dit interieur. Onze The Kindreds kelim vloerkleden zijn een hele mooie toevoeging aan je boho inrichting en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en formaten.

zo krijg je de bohemian stijl in huis

zo krijg je de bohemian stijl in huis

5. Persoonlijke accessoires

Een boho interieur is verre van strak en juist een kleurrijke mix van meubels, accessoires en materialen. Dit betekent ook dat je persoonlijkheid zeker gezien mag worden in deze interieurstijl. Dit doe je door het toevoegen van accessoires die echt bij jou passen. Je favoriete gitaren hoef je dus niet weg te stoppen in een kast, maar die hang je gewoon aan de muur. De mooiste souvenirs van die ene mooie reis mogen ook zeker gezien worden en je geliefde boho laarzen doen ook prima dienst als interieuraccessoire. Juist die mix van spullen die echt van jou zijn en die jij in de loop der jaren hebt verzameld, maken een bohemian inrichting helemaal persoonlijk.

zo krijg je de bohemian stijl in huis

6. Knusse kussens

Een saaie bank wordt direct een echte bohemian loungebank door de toevoeging van fijne kussens. Wees hier ook niet zuinig mee, maar combineer gerust een stuk of 5 verschillende kussens met elkaar. Ze hoeven qua print en kleuren ook zeker niet te matchen. In de boho stijl is juist dat speelse combineren van prints, materialen en kleuren zo belangrijk en bijdragend aan dat sfeervolle geheel. Mix & match dus met kleurrijke kussens, zoals onze The Kindreds kelim kussens. Deze zijn gemaakt van vintage kelim vloerkleden en zijn dus allemaal uniek.

7. Prints combineren

Het combineren van verschillende prints is iets dat helemaal binnen een boho interieur past. Niet alleen met vloerkleden en kussens, maar ook in andere accessoires. Denk aan een mooi woondeken met een opvallende print, Marokkaanse berber mandjes en aan wanddecoratie. Een gallery wall met kunst en afbeeldingen die helemaal bij jou passen, is een ideale manier om nog meer sfeer en gezelligheid toe te voegen.

zo krijg je de bohemian stijl in huis

8. Out of the box

Met bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg naar een echt boho interieur. Mist er nog iets in je inrichting? Denk dan gerust ook eens out of the box! In een echt bohemian interieur raak je niet uitgekeken. Het is een kleurrijke combinatie van allerlei meubels, accessoires en wereldse invloeden. Niks is teveel en je kunt in de loop der jaren je interieur steeds iets verder aankleden. Dat is juist zo leuk aan de bohemian woonstijl. Het hoeft allemaal niet te strak en perfect, maar mag speels en persoonlijk zijn. Vintage meubels, een authentiek wandkleed van een verre reis of een gek snuisterijtje uit de kringloop; alles mag een plekje krijgen in huis.

Je merkt het al; wij zijn dol op boho interieurs! Deel jouw knusse woonkamer met ons op Instagram met #TheKindreds. Zoek je nog een unieke eyecatchers voor jouw huis? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze unieke interieurcollectie.

Liefs,

The Kindreds

zo krijg je de bohemian stijl in huis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Kindreds Stories - your daily dose of life inspiration