Free international shipping on orders of €200+

Waar het allemaal begon… – Kindred Spirits

  •  05/3/2021
  •  no Comments
Kindred Spirits hoe het begon
Tags : Kindred Spirits Kiboots Marokko over verhalen Reizen

Waar het allemaal begon….

Hallo Kindred Spirits!
We nemen je graag mee in de eerste stappen van ons verhaal, een pad dat we zijn ingeslagen en waarvan we nooit hadden verwacht dat het zo lang en inspirerend zou zijn.
Ongeveer 14 jaar geleden werkten we allebei op een kantoor, zetten samen campagnes op voor het goede doel van een liefdadigheidsorganisatie (en misten we het heel erg om weer op pad te gaan). Dus plande Martijn als verrassing voor Jovanna een roadtrip door Marokko; niet wetend welke fantastische avonturen ons stonden te wachten.
Meteen werden we overweldigd door alle geuren, kleuren, textiel en de ambachtslieden die dag in dag uit weven, snijden en mooie dingen creëren. We hielden van de geweldige gastvrijheid van de mensen en hadden een fantastische tijd. Dit alles zorgde ervoor dat we vanaf dag 1 verliefd werden op dit prachtige land.
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon

Die dag dat ik een paar kelim laarzen kocht….

Natuurlijk namen we wat souvenirs mee, en eenmaal thuis begonnen we ze te dragen en te gebruiken. Vooral het oude paar laarzen dat ik vond in een kleine winkel (gemaakt uit een combinatie van oude kilim tapijten en leer) die daar eeuwenlang stof leek te verzamelen kreeg VEEL complimenten thuis. Dit zette ons aan het denken over hoe we andere mensen ook blij konden maken met deze kleurrijke handgemaakte laarzen.
We besloten dat een klein avontuur nooit kwaad kan en gingen terug naar Marokko om de mensen te vinden die (wat we later ontdekten!!) oorspronkelijk deze ‘kilim-laarzen’ produceerden in de jaren 60.
Dus daar gingen we, weer terug naar dit enorme land, letterlijk op zoek naar een speld in een hooiberg. We spraken de taal niet, maar hey, we waren vastbesloten. Dus we zochten en vroegen en praatten en dronken VEEL heel zoete muntthee

Onze eerste productie van leren kelim laarzen

Eindelijk, na dagen op de achterbank van taxi’s en bussen over hobbelige wegen, vonden we de familie die vroeger de kilim laarzen maakte en ze wilden ons graag helpen om dit weer op te zetten. We waren zo blij! We werden bij hen thuis uitgenodigd waar we konden kiezen uit de meest prachtige oude kilim tapijten in allerlei kleuren om te gebruiken voor de eerste productie van laarzen.

Neem een stap terug in de tijd met onze allereerste fotoshoot van de kelim laarzen ooit:

Kindred Spirits hoe het begon

Kindred Spirits hoe het begon

Kiboots was geboren

En zo werd ons eerste bedrijf “Kiboots” geboren. We zijn begonnen met het produceren van 100 paar Kiboots laarzen, waarbij we alle kilim-vloerkleden één voor één selecteerden, omdat we alleen de meest levendige kleuren wilden gebruiken. We openden een mini ‘pop-up store’ in ons kleine Amsterdamse appartement, stopten alle voorraad in één grote kast en zoals eerder gezegd hadden we ons nooit kunnen voorstellen waar deze 100 paar Kiboots ons tot op de dag van vandaag naartoe zouden leiden: Kindred Spirits.
Omdat we allebei nog een fulltime baan hadden, moest dit een klein ‘on the side’ -project zijn, maar toen het bekend werd dat wij deze laarzen hadden gemaakt, explodeerde het volledig! Mensen hebben ons zelfs bedreigd om een ​​paar van onze Kiboots in handen te krijgen. Tegenwoordig lachen we hierom, maar het was wel wat vreemd en schokkend – het enige wat we wilden doen was de wereld een beetje kleurrijker maken. We zijn op dit moment erg druk met de nieuwe collecties en werken aan een aantal mooie nieuwe producten.
Dus houd ons goed in de gaten!
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon
Kindred Spirits hoe het begon
het merk Kindred Spirits
De volgende keer zullen we je vertellen waar dit allemaal toe leidde en hoe deze stap ons leven volledig veranderde!
With love,
Martijn & Jovanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Kindreds Stories - your daily dose of life inspiration